Tukholman kahvilat

Kahvillakulttuuri on Tukholmassa voimissaan, tämä on luvattu maa pullan ja kahvittelun ystävälle! Ylipäätään tarjonnan taso on korkea, joten mahdollisuus osua hyvään paikkaan on suuri. Toisaalta tason ollessa korkea, hutiin päätyminen on kahta karvaampi. Aionkin siis tehdä pohjatyötä satunnaiselle Tukholman kävijälle, ja näiden kahden vuoden missioni on koluta Tukholman kahvilat! En taida ihan kaikkialle ehtiä (ja budjettikin asettaa rajoitteita tälle toiminnalle, käyn ehkä kerran-pari viikossa), mutta lopputulemana pitäisi olla useampi paikka mitä voi suositella.

En väitä, että yrittäisin tehdä kovin tieteellistä tai kvantitatiivista tutkimusta, mutta yritän keskittyä samoihin piirteisiin saadakseni jossain määrin vertailukelpoisia tuloksia. Lisäksi osaan arvioida vain teevalikoimaa, sillä en juo kahvia. Toisinaan minulla saattaa olla mukana kahvinjuoja, tai saatan heittää valistuneita arvauksia kahvin laadusta paikan tyylin ja yleisten arvioiden perusteella. Kiinnistä huomiota yleiseen tunnelmaan, hinta-laatu -suhteeseen (olenhan opiskelija), valikoimaan, mahdollisuuteen tehdä töitä tai opiskella sekä satunnaisiin yksityiskohtiin. Lisäksi pyrin ottamaan kuvia joka paikasta, joko tilasta tai tilauksestani.

Snickarbacken 7 ulkoa

Snickarbacken 7 ulkoa

Tarkoituksenani on sisällyttää seuraavat kategoriat joka arvioon, mutta pidätän vapauden muokata niitä mieleni mukaan parempaan suuntaan projektini edistyessä.

Missä: Osoite, kaupunginosa ja ehkä T-bana jos jokin asema on lähellä. Olen kuitenkin yleensä liikkeellä jalkaisin, eli T-bana on bonustieto.
Mitä: Minkä tyyppinen paikka on kysessä? Pelkkää kahvia ja pullaa, vai onko tarjolla myös lounasta tai muuta ruokaa?
Tilaus: Mitä söin tai join, mitä se maksoi? Valuutta voi vaihdella, mutta todennäköisesti yritän laittaa nämä euroissa.

Kommentit: Tässä osiossa keskityn palveluun, erityisen hyviin juttuihin, epäkohtiin, onko paikka sopiva työskentelylle (wifi ja pistokkeet) vaiko enemmän sosiaaliselle toiminnalle tai brunssille. Lisäksi hinta-laatu -suhdetta arvioidaan tässä osuudessa.

Lopuksi myös se liiketoiminnan kannalta kaikista olennaisin kysymys: menisinkö uudestaan?

Olen aiemminkin kirjoittanut kahvila-arvioita Lontoosta, niitä löytyy mm. täältä. Olen myös listannut parhaat kaakaot täällä. Näiden lisäksi täältä löytyy varmasti materiaalia pullalistaan!