Takaisin kuukaudeksi

Kotiuduin eilen retkiltäni, ja tänään on tasan kuukausi siihen, kun jatkan matkaa seuraavalle reissulle. Tässä välissä on kaksi kurssia opiskelua kolmessa viikossa, eli tutun tiukka tahti jatkunee. Olen toennut matkustamisesta jossain määrin, mutten vielä niin paljoa, että olisi tarkistanut ensi viikon kurssit. Sen ehtii myöhemmin tänään tai ehkä huomenna. Kaikki luennot ja muut koulun puolesta pakolliset menot ilmestyvät suoraan kalenteriin, eli oikeaan paikkaan päätyminen oikeaan aikaan on helppoa.

Kursseihin menee kolme viikkoa, ja viimeisellä viikolla on muuta yliopistoon liittyvää ohjelmaa. CEMS on noin kolmenkymmenen kauppakorkeakoulun yhteistyötutkinto, johon minäkin osallistun. Se tulee oman koulun maisteritutkinnon lisäksi. Vuosittain kaikki valmistuvat kokoontuvat yhteen CEMS-kouluun valmistujaisseremoniaan, ja tänä vuonna SSE isännöi tapahtumaa. Vaikken itse vielä valmistukaan, osallistumme järjestelyihin. Ohjelmaa on keskiviikosta sunnuntaihin ympäri Tukholmaa, mutta selkeä kohokohta on itse valmistujaisseremonia Globenissa joulukuun ensimmäisenä lauantaina. Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi melkein joka päivälle, mutta odottelen vielä tarkempia tietoja.

CEMS-viikonlopun jälkeen meillä on päivä vapaata, pieni seuraavan jakson esittely, ja sitten on aika suunnata joululomalle! Loman aikana on tosin neljä palautusta, mutta niiden takia ei tarvitse olla Tukholmassa, vaan ne voi tehdä etänä myös. Joululoman matkasuunnitelma on Tukholma-Helsinki-Intia-Helsinki-Lontoo-Tukholma, eli siinä on sitten taas reissua kerrakseen :D