Ensimmäiset pyörälenkit Tukholmassa

Pidän pyöräilystä paljon, sillä se on hyvä tapa tutustua uusiin alueisiin laajemmin kuin mikä on mahdollista kävellen. Aloitin pyöräilyn helpottaakseni työmatkoja, mutta hurahdin lajiin pian ja aloin pyöräillä muutenkin kuin työmatkoilla. Päädyin myymään ensimmäisen pyöräni pois kun muutin Englannista Suomeen, ja sain uuden kesäksi. Se on teräsrunkoinen Condor, ja olen ollut erittäin tyytyväinen siihen!

Uusi pyörä! Sen nimi on Laila.

Uusi pyörä! Sen nimi on Laila.

Opiskelujen alku on ollut todella kiireistä, joten ajan järjestäminen aikaa vieville harrastuksille kuten maantiepyöräilylle on haastavaa. Asun aivan yliopiston vieressä, joten olisi kuitenkin melko tervettä laajentaa elinympäristöä käymällä toisinaan vähän kauempanakin. Onnistuin palauttamaan ensimmäisen henkilökohtaisen kurssityön päivän etuajassa, joten pystyin ottamaan sunnuntaiaamun vapaata ja suunnata tien päälle. Päivä oli todella kaunis, ei olisi voinut toivoa parempaa säätä lähisaarten tutkimusmatkalle! Taivas oli sininen ja pilvetön, ja aurinko paistoi lämpimästi. Näkymät korkeilta saaria yhdistäviltä silloilta olivat aika huimia. Pyöräilin länteen Lovön saarelle, joka on parhaiten tunnettu Drottningholmin palatsista, joka on kuninkaan virallinen asunto. Koko alue on todella kaunis, etenkin palatsin maksuton puisto jossa on lampikin. Drottningholm olisi hyvä retkikohde myös ilman pyörää, sillä sinne pääsee julkisillakin.

Drottningholmin palatsi järveltä päin.

Drottningholmin palatsi järveltä päin.

Toinen ajo suuntautui kauemmas, mutta samalle suunnalle. Tällä kertaa liityin muutaman pyöräilykahvilassa tapaamani tyypin seuraan, joten minulla oli paikalliset oppaat ja vauhdinpitjät varmistettuna. Yhdessä siirtymien kanssa matkaa kertyi noin 80 km, mikä on tähän astisista lenkeistäni pisin. Oli kuuma, kroppa tuntui kankealta, ja seura oli minua paremmassa kunnossa, mutta silti nautin reissusta. Ja kaikista tärkein juttu oli tietenkin loistava taukopaikka puolivälissä!

Ensivaikutelma pyöräilystä Tukholmassa on se, että täällä on paljon erillisiä, yksisuuntaisia pyöräkaistoja, jotka ovat paras ratkaisu kaikille teiden käyttäjille. Kaupungin ulkopuolellakin oli paljon pyöräilijöitä, ja tiet tuntuivat turvallisilta ajaa. Reitti kaupungista pois vaatii vielä hiukan säätöä, sillä se sisältää paljon moottoritien vartta, mutta se hoitunee helposti ennen seuraavaa retkeä.

Omppuja puolivälin pysähdyksellä. Siitä lisää myöhemmin!

Omppuja puolivälin pysähdyksellä. Siitä lisää myöhemmin!