Kaupunkikeidas

IMG_6006.JPG

Eräänä  kesäsunnuntaina kävin ensimmäistä kertaa Toimelan palstapuutarhassa. Sadonkorjuumyyjäiset alkoivat etuajassa lämpimän kesän ja aikaisen sadon kypsymisen takia, mikä sattui sopivasti sillä jääkaappi ammotti tyhjyyttään muuttoruljanssin jälkeen. Tämä oli ensimmäinen kertani myyjäisissä, muttei varmastikaan viimeinen. Odottelen jo satokauden alkamista, vaikka kylvöt ovat vielä vaiheessa :D

Palstoille oli kotoa lyhyt kävelymatka, mutten olisi sinne kyllä vaingossa eksynyt. Alue on piilossa metsän siimeksessä, vaikka onkin muuten hyvin keskeisellä paikalla. Parkkipaikan jälkeen avautuu kaunis ja hyvin hoidettu puutarha-alue, eikä uskoisi että kaupunki on aivan kulman takana.

Pöydät notkuivat marjoja, yrttejä, kukkia ja vihanneksia. Hinnat olivat välillä korkeahkot (valkosipulit tai yrttiniput 2e/kpl), mutta toisaalta lehtikaali oli hyvinkin edullista (1e nippu) ja vihreät pavut (2e) olivat parhaimman näköisiä mitä olen ikinä Suomessa ostanut. Toisaalta, tavara on huomattavasti tuoreempaa kuin kaupoissa, ja hinnat ovat suunnilleen samaa tasoa kuin torilla. Nyt kun ei ole toria lähellä, tätä voi käyttää korvikkeena.

Ostin aikamoisen läjän lähinnä juureksia ja sipulia, sekä joitakin yrttejä kokeilumielessä. Marjatiskillä oli pisin jono, ja marjat loppuivat noin puolessa tunnissa. Onneksi en itse tarvinnut niitä, sillä olin ollut edellisenä päivänä keräämässä viinimarjoja äidin palstalta.

Vihreä tauko: kylmähaudutettua teetä, penkki, ja päivän saalis.

Vihreä tauko: kylmähaudutettua teetä, penkki, ja päivän saalis.

Ostokset

Ostokset

Paras osuus: muurinpohjalettuja!

Paras osuus: muurinpohjalettuja!